Dršťková polévka z masáků (muchomůrka růžovka)

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

500 g čerstvých očištěných masáků
cibule
2 lžíce másla nebo sádla
2 lžíce mouky
česnek
sůl
sladká paprika
majoránka
pepř
kmín drcený
voda nebo vývar

Postup přípravy:

V hrnci rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a nechte zesklovatět. Dále přisypte mouku a udělejte světlou jíšku. Přidejte sladkou papriku a zamíchejte. Přilejte vodu nebo vývar, rozmíchejte, vložte do polévky nakrájené houby, kmín, pepř, třený česnek dle chuti a dochuťte majoránkou. Vařte asi 30 minut.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.