Babiččin ořechový chlebíček

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 4 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

15o g lehce opražených lískových jader
100 g jemně nasekaných lískových jader
275 g měkkého másla
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
200 g hladké mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva

na povrch chlebíčku:
5 lžic rumu
4 lžíce meruňkové marmelády
100 g hořké čokolády

Postup přípravy:

Nasekané lískové oříšky utřeme se změklým máslem, vejci a cukrem, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Postupně přidáme všechny oříšky, těstem naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou formu, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 - 75 minut při teplotě 180 stupňů.
Po upečení na několika místech propícháme horký chlebíček vidličkou.
Připravíme směs na potření- propasírujeme přes sítko meruňkovou marmeládu, smícháme se 3 lžicemi vody a necháme přejít varem. Potřeme chlebíček a necháme vychladnout. Chladný chlebíček potřeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni s kouskem másla.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.