Bazalkové domácí pesto

Kategorie: Příloha
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 20 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

50 g oloupaných mandlí
velký svazek čerstvé bazalky
50 g parmazánu
100- 150 ml olivového oleje
1-2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy:

Oloupané mandle (použijeme namísto piniových oříšků) nasucho 2-3 minuty pražíme na pánvi. Po zchladnutí je spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme v mixéru dohladka, osolíme a začneme pomalu přidávat olej.
Hotové pesto přendáme do sklenice, zalijeme olejem, uzavřeme a můžeme uchovávat v lednici až 14 dnů.

Použijeme při přípravě těstovin, k potírání rozpečených chlebů, na brambory či kotlety.

Vaše hodnocení