Kategorie: Bezlepková
Počet porcí: 80 ks
Délka přípravy: 160 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

těsto:
250 g másla
200 g kokosu
25 g moučkového cukru
2 vejce
500 g bezlepkové mouky
1/2 balíčku prášku na pečení
marmeláda ostřejší chuti (rybízová, malinová)
vanilkový cukr

Postup přípravy:

Mouku prosijeme a promícháme s kypřícím práškem. Tuk, cukr, kokos a vejce smícháme v míse a potom postupně přidáváme mouku. Na vále posypaném moučkovým cukrem pak těsto rozválíme na placku asi 3 mm tenkou, vykrajujeme oblíbené tvary, které pečeme na pečícím papíru v troubě předehřáté na 175 stupňů dorůžova.
Po vychladnutí cukroví slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Necháme odležet alespoň týden v chladu v plechové krabici či v papírové vyložené alobalem.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..