Chodský povidlový koláč

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 20
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

50 ml vlažného mléka
2 lžíce krupicového cukru
15 g droždí
100 g másla
3 žloutky
250 g polohrubé mouky
vejce na potření

náplň:
100 g perníku na strouhání
400 g povidel
rum na rozředění

drobenka:
80 g másla
80 g polohrubé mouky
8 g krupicového cukru
50 g sekaných mandlí

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí. Po vykynutí přidáme máslo utřené se žloutky a zbylým cukrem. Nakonec pomalu přimícháme polohrubou mouku a vypravujeme těsto, které ihned rozválíme na plát a položíme ho na plech vyložený pečícím papírem tak, že utvoříme zvýšené okraje, které před pečením potřeme máslem. Plát potřeme náplní zhotovenou z povidel rozředěných rumem a smíchaných s nastrouhaným perníkem a navrch posypeme mandlovou drobenkou.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.