Citrónový cizrnový koláč

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 80 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

500 g vařené nebo konzervované cizrny
4 vejce
200 g krupicového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
strouhaná kůra ze 2 citrónů
šťáva z 1 citrónu
tuk na vymazání formy

Postup přípravy:

Uvařenou cizrnu rozmixujeme na kaši. Přidáme vejce, cukr, skořici a kypřící prášek. Dortovou formu vymažeme tukem. Nalijeme do ní těsto a pečeme 45 minut. Ještě zatepla koláč polijeme citrónovou šťávou a posypeme citrónovou kůrou smíchanou s cukrem.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.