Domácí chléb

Kategorie: Příloha
Počet porcí: 12 krajíců
Délka přípravy: 2,5 hodiny
Obtížnost přípravy: Pro mírně pokročilé

Suroviny:

500 g pšeničné mouky
500 g žitné mouky
1 lžíce soli
1 lžíce semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová...)
1 lžička drceného kmínu
30 g droždí
300 ml octové vody

Postup přípravy:

Mouku, sůl, semínka a kmín promícháme, přidáme droždí, 300 ml teplé vody a zaděláme těsto, které necháme hodinu kynout.
Na moukou vysypaný plech položíme vytvořený bochánek z těsta a necháme ještě 30 minut odpočinout. Pečeme při 180 - 190 stupních asi hodinu, každých 20 minut potíráme octovou vodou, aby byla kůrka křupavá.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.