Domácí perník (hrnkový)

Kategorie: Moučník
Počet porcí: plech
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
1 skořicový cukr
hrst sekaných vlašských ořechů
hrst rozinek
1/2 hrníčku oleje
2 lžíce medu
1 vejce
2 lžíce rumu
kůra z jednoho omytého citronu
hrnek mléka

Postup přípravy:

Nejprve smícháme sypké suroviny, potom do nich přidáme ostatní a promícháme. Dle potřeby můžeme přidat trochu mléka, těsto musí být "lité". Přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy- plechu a pečeme při 175 stupních asi 20 minut.
Můžeme mazat marmeláddou, potřít čokoládovou polevou a zdobit ořechy či dle chuti.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.