Domácí sekaná

Nezařazeno

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 6 - 8
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 kg mletého masa - směs
cibule
česnek
majoránka, pepř, sůl
1 vejce
strouhanka

Postup přípravy:

Promícháme mleté masou s vejcem, trochou strouhanky, mírně opepříme a osolíme, přidáme rozmačkané dva stroužky česneku.
Nakrájíme velkou cibuli (nebo dvě menší) na drobno, půlku osmažíme do zlatova a vše pak promícháme do mletého masa.
Uděláme dva bochánky, na vymazaném pekáči přiklopené pečeme 45 minut na 200 stupňů, pak odklopíme a 20 minut dopečeme na 180 stupňů.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.