Dušené jehněčí (po irsku)

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

4 jehněčí kotlety
4 plátky slaniny
1 lžíce oleje
500 g brambor pokrájených na silné plátky
mrkev nakrájená na kolečka
1 velká cibule na kolečka
mletý pepř
2 hrnky vývaru
tymián
nasekaná petrželka na ozdobu

Postup přípravy:

Nakrájenou slaninu opečeme dokřupava a vyjmeme, kotlety opečeme dohněda a vyjmeme.
Polovinu nakrájených brambor, mrkve a cibule dáme na dno kastrolu, opepříme a přidáme polovinu slaniny, dále položíme kotlety a zbytek slaniny, vše poklademe zbylými bramborami a zeleninou. Přidáme vývar a tymián, přivedeme k varu a dusíme 1 hodinu doměkka.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.