Francouzské brambory

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 70 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 kg brambor
15 dkg měkkého salámu (nemusí být)
několik nakládaných sladkokyselých okurek
cibule
strouhaný tvrdý sýr
6 vajec
sůl pepř
máslo
100 ml mléka

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce. Po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem a vyložíme jej první vrstvou brambor. Osolíme, opepříme, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou uzeninou, nakrájenou okurkou a nastrouhaným sýrem. Pokračujeme další vrstvou brambor a vše opakujeme. Poslední vrstva bude opět bramborová. Poklademe plátky másla a 10 minut zapečeme, poté zalijeme rozšlehanými vejci naředěnými trochou mléka či smetany a pečeme dozlatova.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.