Francouzský jogurtový koláč

Nezařazeno

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 6-8
Délka přípravy: 50 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

2 kelímky smetanového jogurtu
1 kelímek cukru
necelý kelímek oleje
4 kelímky polohrubé mouky
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
2 kelímky ovoce, např. jahod či borůvek, může být i mražené

Postup přípravy:

K odměřování používáme kelímek od jogurtu.
Jogurty smícháme s cukrem, vejci a olejem, poté pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva a mícháme. Nakonec vmícháme ovoce.
Pečeme ve vymaštěné formě 35 - 40 minut na 180 stupňů.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.