Hrášková polévka s mátou a smetanou

Kategorie: Polévka
Počet porcí: 2
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 pórek
1 cibule
1 stroužek česneku
150g mraženého hrášku
hrstka nasekané máty
2 lžíce másla
100ml zakysané smetany
600ml drůbežího vývaru
2 plátky toustového chleba
sůl
pepř

Postup přípravy:

Lžíci másla rozehřejte v hrnci, přidejte na kolečka nakrájený pórek a najemno nakrájenou cibuli, smažte asi 8 minut. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a vařte asi 3 minuty. Stáhněte z ohně, opepřete, přidejte nasekanou mátu, rozmixujte tyčovým mixérem a vešlehejte smetanu.
Plátky chleba nakrájejte na kostičky a na zbylém másle osmahněte spolu s prolisovaným česnekem.
Polévku servírujte s česnekovými krutony.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.