Irský ovocný chlebíček

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 3 hodiny + odležení přes noc
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

500g rozinek
500 g sultánek
1 hrnek hnědého cukru
2 lžičky nastrouhané kůry z citrónu
2 lžíce citronové šťávy
1 hrnek silného horkého čaje
2/3 hrnku irské whisky
4 rozšlehaná vejce
31/2 hrnku hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého nového koření
3 lžíce whisky navíc

Postup přípravy:

Do mísy dáme rozinky, sultánky, cukr, citr. kůru a šťávu, čaj a whisky. Přikryjeme a necháme stát přes noc.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů, kulatou dortovou formu vytřeme máslem. Do ovoce přilijeme rozšlehaná vejce a promícháme.
Prosejeme mouku, kypřící prášek a koření. Směs přidáváme lžící do směsi ovoce a mícháme.
Pečeme 2 1/2 hodiny, ještě teplý moučník polijeme zbytkem whisky.

Místo rozinek a sultánek je možno použít 1 kg sušeného ovoce.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.