Irský perník

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

250 g másla
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku melasy
1/2 hrnku zlatého sirupu (medu)
1 hrnek vody
1 hrnek sultánek
2 lžičky jedlé sody
2 rozšlehaná vejce
3 1/2 hrnku hladké mouky
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky soli

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, plech vytřeme tukem.
V pánvi zahřejeme máslo, cukr, melasu, sirup a vodu, pomalu zahříváme, přidáme sultánky a odstavíme, necháme zchladnout.
Sodu rozpustíme ve 2 lžicích vody a spolu s lehce rozšlehanými vejci přidáme do pánve.
Do mísy dáme mouku, zázvor, nové koření a sůl, přidáme směs, promícháme.
Naklademe lžící na plech, rozprostřeme a pečeme 30 mnut.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.