Irský sýrový nákyp

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 2
Délka přípravy: 80 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

8 plátků staršího bílého toastového chleba
60 g měkkého másla
150 g čedaru
4 vejce
1 hrnek kuřecího vývaru
1/2 hrnku smetany ke šlehání
čerstvě umletý pepř

Postup přípravy:

Toastovým chlebům odřízneme kůrky, namažeme je máslem, a vždy mezi dva plátky nasypeme nastrouhaný sýr, tak spotřebujeme asi 2/3 celkového množství sýra.
Toasty pak ještě překrojíme na trojúhelníčky a na rovnáme je na dno máslem vymaštěné formy.
Rozšlehaná vejce smíchaná s vývarem a smetanou nalijeme na toasty a necháme vše asi 30 minut odpočinout.
Na závěr posypeme zbylý sýrem a pečeme v troubě při 150 stupních asi 30 minut do zlatova.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.