Jablečná buchta (hrníčková)

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 50 minut+ 1 hodina na odležení
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody
4 vejce
3 lžíčky kakaa
dle chuti můžeme předat rozinky či sekané vlašské ořechy

Postup přípravy:

Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Přidáme rozinky či ořechy, cukr, olej, promícháme. Necháme odstát asi hodinu. Dále přidáme vejce a nakonec smíchané suché přísady. Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném pekáčku asi 30 min při 180 stupních. Hotový moučník pocukrujeme, múžeme i polít nějakou oblíbenou polevou či čokoládou.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.