Jablková bábovka (hrníčková)

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 10
Délka přípravy: 70 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

4 vejce
1 hrnek cukru
1/2 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje
2 hrnky nastrouhaných oloupaných jablek
1 hrnek nasekaných ořechů
2 hrnky hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
máslo a mouka do formy

Postup přípravy:

Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme ostatní přísady a utvoříme těsto. Vložíme je do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme při mírné teplotě asi hodinu. Na talíř pocukrujeme.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.