Jemný koláč s ostružinami

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

200 g másla
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
280 g hladké mouky
1 prášek do pečiva

náplň:
150 ml mléka
150 ml smetany ke šlehání
150 g pískového cukru
1 vanilkový pudink
250 g měkkého tvarohu

na ozdobu:
200 g ostružin
50 g sekaných mandlí

Postup přípravy:

Změklé máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny a zašlehejte do ní vejce. Zlehka přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozválejte do větší koláčové formy a vytáhněte je i na okraje do výšky 3 cm. Plát na dně propíchejte vidličkou a v troubě vyhřáté na 180 stupňů jej upečte (asi 20 minut) Mezitím svařte v rendlíku na plotně z mléka, smetany, cukru a pudinku hustý krém, ještě horký smíchejte s měkký tvarohem a hmotu nalijte na předpečený korpus. Povrch koláče poklaďte ostružinami, posypte sekanými mandlemi a při 180 stupních vše dopečte (asi 30 minut).

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.