Jihočeksá zelňačka (bílá)

Kategorie: Polévka
Počet porcí: 4-8
Délka přípravy: Jihočeská zelnice
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

kysané zelí - 1 balení
smetana ke šlehání 2 x
brambory
cibule
vejce 1 x
sůl

Postup přípravy:

Do hrnce vysypeme kysané zelí, podlejeme vodou, dusíme asi 15 minut. Přidáme šlehačky, dosolíme, po odstavení z plotny vmícháme vejce.
V jiném hrnci uvaříme brambory, rozmačkáme, vmícháme do nich osmaženou cibulku.
Při podávání si každý do talíře s polívkou přidá dle libosti šťouchané brambory s cibulkou.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.