Krevety na víně

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4-8
Délka přípravy: 20 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

čerstvé nebo mražené krevety, nejlépe "tygří",
petrželová nať
bílé víno
česnek
citronová šťáva
olivový olej

Postup přípravy:

Na mírně rozpáleném oleji osmažíme nasekaný česnek, hlídáme, abychom česnek nepřipálili a ten pak nezhořkl. Mražené krevety smažíme přidáme k česneku, čerstvé musíme nejprve upravit (vyndat "střívko".
Podlijeme bílým vínem, přidáme část nasekané petrželky, dusíme 10 - 15 minut.
Na poslední 3 minuty přidáme zbytek petrželky, osolíme, mírně podlijeme vodou (1 dcl).
Podáváme s bílým chlebem.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.