Kulajda

Nezařazeno

Kategorie: Polévka
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 45 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

5 brambor
2 hrsti sušených hub, možno použít i čerstvé lesní houby
cibule
sladká smetana
4-6 vajec (vejce na osobu)
bobkový list
pepř celý
nové koření
ocet
sůl
kopr

Postup přípravy:

Oloupané brambory nakrájíme na drobné kousky, přidáme propláchnuté houby, oloupanou menší cibuli a společně s divokým kořením dáme vařit do osolené vody. Po změknutí brambor (můžeme je i jemně pomačkat) odstraníme cibuli a koření, přidáme smetanu, opatrně okyselíme octem a vklepneme vejce, která asi minutu povaříme (žloutek by měl zůstat tekutý, charakteru ztraceného vejce). Dochutíme nasekaným koprem a eventuálně dosolíme či dokyselíme.

Pozn.: Koření můžeme vložit v ponorném sítku na čaj, aby šlo dobře odstranit.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.