Kuřecí řízky v pivním těstíčku

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 40 minut + odležení
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

4 stehenní kuřecí řízky
sůlpepř
3 polévkocé lžíce hořčice
3 polévkové lžíce sójové omáčky
2 polévkové lžíce solamylu
3 vejce
4 polévkové lžíce hladké mouky
100 ml piva
špetka kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce oleje

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. V míse rozmícháme hořčici se sójovou omáčkou, maso do ní vložíme, přidáme solamyl, vše dáme odležet.
Připravíme těstíčko z mouky, vajec, pva a trochy kypřícího prášku. Odleželé maso obalíme v těstíčku a smažíme rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme s bramborami nebo hranolkami.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.