Kynutý švestkový koláč s mákem

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

250g hladké mouky
250g hrubé mouky
100g krupicového cukru
1 vejce
30g droždí
100 g oleje
1/4 litru mléka

vypeckované švestky
mletý mák
cukr

Postup přípravy:

Nejprve připravíme kvásek z droždí, trochu cukru, vlahého mléka a mouky a necháme vykynout. Zpracujeme těsto a opět necháme na teplém místě kynout. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, poklademe rozpůlenými vypeckovanými švestkami středem navrch a posypeme hojně mletým mákem s cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních dozlatova.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.