Pečená dýně Hokkaido

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 střední dýně Hokkaido
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sojové omáčky
tymián
zakysaná smetana
mladá cibulka nebo bylinky
sůl

Postup přípravy:

Dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky či podkovy asi centimetr široké. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a sójovou omáčkou, posypeme tymiánem. Pečeme doměkka. Podáváme se zakysanou smetanou ochucenou cibulkou nebo bylinkami.
Jako přílohu můžeme upéct stejným způsobem brambory.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.