Pečerný králík na zelenině

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 6 - 8
Délka přípravy: 150 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

králík celý (bez vnitřností) nebo porcovaný
1 větší cibule, 4 stroužky česneku
drobně nakrájená mrkev, hrášek (nebo mražená směs)
pepř, sůl, majoránka, sladká paprika (nebo dobré grilovací koření)

Postup přípravy:

Králíka nasolíme a nakořeníme, na dno vymazaného pekáče dáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek a zeleninu. Přidáme celého králíka, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct na 200 stupňů na 15 minut.
Pak přidáme vodu, přiklopíme a pečeme 90 minut na 180 stupňů.
Pekáč odklopíme a z každé strany králíka dopečeme cca 15 minut.
Podáváme s bramborovým knedlíkem či kaší a se špenátem.

Vaše hodnocení