Perníčky (vánoční, velikonoční)

Nezařazeno

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 100 - 150 kusů
Délka přípravy: 120 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

65 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
10 dkg medu
5 dkg másla
4 vejce
2-3 lžičky tlučeného koření ( kupované na perník)
2 lžíce kakaa
1-2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy:

Zaděláme těsto, hodně a dostatečně dlouho hněteme, dáme do mikrotenu a necháme v lednici do druhého dne odpočinout (vydrží i déle). Vykrajujeme z těsta asi 3 mm silného, pečeme na pečícím papíru při teplotě 180 C asi 10 min. Hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem, perníčky jsou pak krásně lesklé.

Zdobíme polevou z bílků- bílek utřeme s moučkovým cukrem a kapkou citronu, je možné přidat trochu škrobu. Třeme, dokud není poleva hladká a lesklá. Hustotu dle potřeby- na polévání řidší, na zdobení hustší. Obarvit můžeme trochou šťávy nebo potravinářským barvivem.

Zdobíme kornoutkem z pečícího papíru nebo zdobicím perem od Tescomy.

Pokud máme k dispozici, místo polevy z bílků můžeme použít "královskou glazuru", instantní polevu, používanou cukráři, ušlehá se pouze s trochou vody.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.