Pikantní králík na hořčici

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

4 králičí stehna
3 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
1-2 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce nasekané petrželky
1 snítka tymiánu
2 lžíce olivového oleje
200ml bílého suchého vína
250ml bílého jogurtu
200g rukoly

Postup přípravy:

Hořčici smícháme s chilli omáčkou, polovinou nasekané petrželky a lístky tymiánu. Porce králíka osolíme a potřeme směsí. Pekáč vytřeme olivovým olejem, vložíme maso a zakapeme zbývajícím. Zapečeme ve vyhřáté troubě.
Dále podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme za občasného přelévání výpekem asi hodinu doměkka. Potom králíka vyjmeme a uchováváme v teple.
Do pekáče vlijeme jogurt, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Porce králíka přelitého šťávou podáváme na salátu s bramborovým pyré a posypeme zbylou petrželkou.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.