Sakrajda podle Alfíků

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 10
Délka přípravy: 30 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

Těsto:
300 gramů hladké mouky
250 gramů cukru moučky
2 lžíce medu
1 vejce
2-3 lžíce mléka
1/2 balení kypřící prášku do perníku
40 gramů másla

Náplň:
1 balení švestkových povidel
200 gramů nasekaných vlašských ořechů
možno pokapat rumem dle chuti

Postup přípravy:

V mouce rozmícháme prášek do perníku, přidáme cukr, med, vejce, pokrájené máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme těsto do fólie a necháme odležet v ledničce.
Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkový plát, který potřeme povidly a posypeme posekanými ořechy. Naplněný plát zavineme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem.
Záviny položíme na plech a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.