Škubánky

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 2-4
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

brambory
polohrubá mouka
sůl
sádlo nebo máslo

Postup přípravy:

Osolené nakrájené brambory uvaříme tradičním způsobem. Vodu slejeme pouze částečně, zasypeme polohrubou moukou, obrácenou vařečkou propícháme až na dno a v zakrytém hrnci necháme 20 minut stát, aby se mouka propařila. Potom do hladka vymícháme. Vykrajujeme v sádle namočenou lžící a na talíři tvoříme škubánky, které omastíme a posypeme dle chuti- buď na sladko mletým mákem a cukrem nebo naslano strouhaným sýrem.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.