Thajské kari s jasmínovou rýží

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 2
Délka přípravy: 20 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 malá lžička olivového oleje
2 cibule
1-2 lžičky červené kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
2 papriky (žlutá a červená)
250 g jasmínové rýže, uvařené
listy bazalky na ozdobu

Postup přípravy:

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a vmícháme kari pastu. Po dalších 2 minutách přilijeme kokosové mléko a chvilku povaříme. Na závěr přidáme na proužky nakrájené papriky. Jen krátce prohřejeme, aby papriky křupaly. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží, zdobíme bazalkou.

Vaše hodnocení