Valašská zelňačka

Kategorie: Polévka
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

4 velké brambory
2 lžíce sádla
1 větší cibule
sladká paprika
500g kysaného zelí
nové koření
pepř
bobkový list
kmín
2 ostřejší pikantní klobásy
smetana ke šlehání
hladká mouka na zahuštění
pepř
sůl

Postup přípravy:

Oloupané brambory nakrájené na kostičky vaříme doměkka v osolené vodě. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, přisypeme papriku, zalijeme 1,5- 2 litry vody. Přidáme okapané pokrájené kysané zelí, divoké koření a vaříme do změknutí. Přidáme kolečka nakrájené klobásy a uvařené brambory..
Ve smetaně rozmícháme lžičku hladké mouky, vlijeme do polévky a vaříme do zhoustnutí.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.