Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 kg uzeného masa
1 veka
6 vajec
mléko
100g másla
sůl pepř kmín
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
spařené mladé kopřivy nasekané nebo zelená petrželka

Postup přípravy:

Maso přivedeme k varu, poté slijeme a vaříme v nové vodě do změknutí. Veku nakrájíme na kostičky, přidáme rozehřáté máslo, asi 150 ml mléka s rozšlehanými vajíčky a kořením, vychladlé maso nakrájené na kostičky, spařené kopřivy nebo petržel a vše promícháme. Pečeme v máslem vymazaném pekáčku asi 40 minut při 200 stupních.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..