Velikonoční nádivka

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 kg uzeného masa
1 veka
6 vajec
mléko
100g másla
sůl pepř kmín
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
spařené mladé kopřivy nasekané nebo zelená petrželka

Postup přípravy:

Maso přivedeme k varu, poté slijeme a vaříme v nové vodě do změknutí. Veku nakrájíme na kostičky, přidáme rozehřáté máslo, asi 150 ml mléka s rozšlehanými vajíčky a kořením, vychladlé maso nakrájené na kostičky, spařené kopřivy nebo petržel a vše promícháme. Pečeme v máslem vymazaném pekáčku asi 40 minut při 200 stupních.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.