Zapečená treska se slaninou

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

750 g plátků z tresky
15 g rozehřátého másla
1 červená cibule na kroužky
500 g brambor nakrájených na plátky
mletý pepř
4 rozpůlené plátky slaniny bez kůže
2/3 hrnku smetany ke šlehání
1/4 hrnku nakrájené petrželky

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ryby bez kůže pokrájíme na větší kousky.
Misku vytřeme máslem, na dno dáme cibuli, plátky brambor, osolíme a opepříme. Dále přidáme kousky ryb, slaninu a vše zalijeme šlehačkou. Přiklopené pečeme 30 minut, dalších 10 minut dopékáme bez pokličky, až je slanina křupavá. Zdobíme petrželkou.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.