Bramborová tortila s cibulí a špenátem

Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 2
Délka přípravy: 50 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

2 velké brambory
30g másla
1 cibule
150 g listového špenátu
3 vejce
100 ml smetany
sůl
pepř

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a nakrájíme na 3mm tenké plátky. Povaříme je 5 minut v osolené vodě a slijeme.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli nakrájenou na kolečka a necháme zesklovatět. Přidáme brambory a omytý pokrájený špenát. Pánev stáhneme z ohně a přiklopíme na 5 minut pokličkou, aby špenát zavadl.
Vejce v míse rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme do nich brambory se špenátem a promícháme.
Vše vlijeme do zapékací misky a vložíme do předem vyhřáté trouby (190 stupňů), zapékáme asi 15- 20 minut.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.