Domácí kmínový chléb

Kategorie: Příloha
Počet porcí: 15
Délka přípravy: 2 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 kg hladké mouky
0,6 l vlažné vody,
2 lžičky soli
2 lžíce kmínu
kostka 42 g droždí
2 lžíce oleje
1 kostka cukru
vejce na potření a kmín na posypání

Postup přípravy:

Do vlažné vody dáme kostku cukru, rozdrolíme droždí a necháme až droždí nakyne. Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastíme sádlem a na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu třikrát nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, pak dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme 25 minut.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.