Francouzská cibulačka

Kategorie: Polévka
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 20 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

250 g cibule
60 g sádla nebo oleje
100 g tvrdého sýra
100 g veky nebo bagety
30 g másla
600 ml vývaru
50 ml bílého vína
sůl
pepř
provensálské koření
mletý kmín
petrželová nať

Postup přípravy:

Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, po té ji zalijeme bílým vínem a vzápětí horký vývarem, přidáme koření a necháme 2-3 minuty povařit. Část bagety nakrájíme na kostičky, stejně tak polovinu sýra a vložíme do polévky rozpustit. Ze zbylé veky nakrájíme plátky, potřeme je máslem a posypeme strouhaný sýrem a rozpečeme v troubě nebo pod grilem. Polévku podáváme se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.