Irský jablečný koláč

Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 hrnek ve slupce uvařených oloupaných rozmačkaných studených brambor
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku pískového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku
3 velká jablka
1/2 lžičky mleté skořice
2 lžíce medu
vejce na potření
1 lžíce písk. cukru navíc
šlehačka

Postup přípravy:

Rozmačkané brambory smícháme s moukou s kypřícím práškem, cukrem a dáme na 30 minut do ledničky.
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
Kulatou formu o průměru 20 cm vytřeme tukem, z poloviny těsta vytvoříme placku, kterou dáme na dno formy, poklademe plátky jablek, která ochutíme skořicí a pokapeme medem. Přikryjeme druhu polovinou těsta, těsto propícháme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lžicí cukru.
Pečeme při 190 stupních 30- 40 minut.
Před podáváním zdobíme šlehačkou.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.