Kuřecí srdíčka na tymiánu

Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 30 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

100 g uzené slaniny
4 cibule
4 stroužky česneku
čerstvý tymián- 6 snítek
1 kg kuřecích srdíček
1 l masového vývaru
špetka pepře
sůl
hladká mouka

Postup přípravy:

Slaninu dáme do hrnce škvařit, přidáme nakrájenou cibuli, po zezlátnutí cibule na plátky nakrájený česnek a lístečky tymiánu. Restujeme.
Kuřecí srdíčka očistíme a překrojíme napůl. Přidáme do hrnce, orestujeme, přelijeme vývare, aby se srdíčka dusila, osolíme a opepříme. Dusíme asi 30 minut. Můžeme zahustit lžící mouky rozmíchané v troše vody, ještě 15 minut povaříme.
Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.