Třešňová (višňová) žemlovka

Kategorie: Hlavní jídlo sladké
Počet porcí: 5
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

6 den starých rohlíků
3/4 kg třešní či višní
4 vejce
mléko
100 g cukru
lžička skořice
50 g sekaných mandlí
2 lžíce másla+ na vymazání formy
sůl

Postup přípravy:

Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky promícháme s cukrem, rozpuštěný máslem, skořicí, mandlemi, vypeckovaným ovocem a přidáme k nakrájeným rohlíkům. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Hmotu naklademe do vymazané formy, navrch ještě můžeme přidat plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.