Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

280 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
1 vejce
3 lžíce vína
3 lžíce mléka
olej na smažení a moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy:

Z mouky, cukru, žloutků, vajíčka vína a mléka utvoříme hladké a lesklé těsto, které rozválíme na placku asi 3 mm silnou. Plát rozkrájíme na malé kosočtverce, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji a ještě teplé se obalují v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.
Tradiční masopustní staročeské jídlo.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..