Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 2 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
1 kg zadního hovězího
2 lžíce oleje
2 nakrájené cibule
2 prolisované stroužky česneku
1/4 hrnku hladké mouky
1 hrnek hovězího vývaru
1 hrnek Guinesse (černého piva)
2 velké nakrájené mrkve
2 bobkové listy
1 snítka čerstvého tymiánu
mletý pepř
1/2 hrnku sušených, půlených, vypeckovaných švestek
nasekaná petrželka na ozdobu
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a vyjmeme.
Na zbylém oleji zprudka opečeme maso, snížíme teplotu, vmícháme mouku, až se maso obalí. Přilijeme vývar, pivo, až se začne vařit, česnek s cibulí, zeleninu, bylinky a koření.
Dusíme 1 1/2 hodina bez pokličky, občas promícháme.
30 minut před koncem přidáme pokrájené švestky.