Kategorie: Hlavní jídlo bezmasé
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 střední dýně Hokkaido
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sojové omáčky
tymián
zakysaná smetana
mladá cibulka nebo bylinky
sůl

Postup přípravy:

Dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky či podkovy asi centimetr široké. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a sójovou omáčkou, posypeme tymiánem. Pečeme doměkka. Podáváme se zakysanou smetanou ochucenou cibulkou nebo bylinkami.
Jako přílohu můžeme upéct stejným způsobem brambory.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..