Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 35 minut + odležení přes noc
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
400 g vepřového masa
1 lžička gyros koření
20 ml oleje
1 salátová okurka
1 plnotučný tvaroh
2-3 stroužky česneku
1 svazek čerstvého kopru
2 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na tenké proužky a napícháme ho na dřevěné špejle. Špízy uložíme do podlouhlé nádoby, posypeme kořením gyros a polijeme olejem. Necháme do druhého dne v lednici marinovat.
Naložené maso na pánvi opečeme.
Jako přílohu si připravíme tzatziki: na hrubé struhadle nastrouháme salátovou okurku, přebytečnou vodu slijeme. Smícháme s tvarohem, smetanou, utřeným česnekem a najemno nasekaným koprem. Dle chuti osolíme a opepříme.