Kategorie: Moučník
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 25 minut + odležení 4 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
12-15 dlouhých cukrářských piškotů
100- 150 ml studeného espressa
2 vejce
80 g cukru
250 g mascarpone
2 lžíce Amaretta (mandlový likér)
250 g nízkotučného tvarohu
kakaový prášek na posypání
Postup přípravy:
Piškoty naskládáme do formy a rovnoměrně na ně nalijeme kávu, až dobře nasáknou. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozmícháme s cukrem ve velké míse na světlý hustší krém. Přimícháme mascarpone, tvaroh a Amaretto. Z bílků ušleháme sníh, ten opatrně vmícháme do krému a krém rozdělíme po celé ploše piškotů. Hotové Tiramisu uložíme alespoň na 4 hodiny do chladničky, až před podáváním je poprášíme kakaem.
Pokud si nejsme jisti syrovými žloutky, můžeme místo tvarohu použít ušlehanou šlehačku, vejce vynecháme.