Kategorie: Moučník
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 25 minut + odležení 4 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

12-15 dlouhých cukrářských piškotů
100- 150 ml studeného espressa
2 vejce
80 g cukru
250 g mascarpone
2 lžíce Amaretta (mandlový likér)
250 g nízkotučného tvarohu
kakaový prášek na posypání

Postup přípravy:

Piškoty naskládáme do formy a rovnoměrně na ně nalijeme kávu, až dobře nasáknou. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozmícháme s cukrem ve velké míse na světlý hustší krém. Přimícháme mascarpone, tvaroh a Amaretto. Z bílků ušleháme sníh, ten opatrně vmícháme do krému a krém rozdělíme po celé ploše piškotů. Hotové Tiramisu uložíme alespoň na 4 hodiny do chladničky, až před podáváním je poprášíme kakaem.

Pokud si nejsme jisti syrovými žloutky, můžeme místo tvarohu použít ušlehanou šlehačku, vejce vynecháme.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..