Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 2 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
1 kg vepřového plecka nebo krkovičky
750 g směsi vepřových jater, ledvin a srdce
5 větších cibulí
4 lžíce vepřového sádla
2 lžičky mleté sladké papriky
vývar z vepřových kostí
sůl
pepř
2 stroužky česneku
půl lžičky kmínu
l lžíce majoránky
čerstvý chléb k podávání
Postup přípravy:
Jemně nakrájenou cibuli opečeme na sádle a opečeme dozlatova.
Přidáme mouku a po chvíli i vepřové maso a pokrájené vnitřnosti a opékáme, aby se maso zatáhlo. Zaprášíme paprikou a za občasného míchání a podlévání dusíme do poloměkka.
Pak zalijeme vývarem, aby bylo maso potopené, osolíme, opepříme, dochutíme česnekem, kmínek a majoránkou. Vaříme asi hodinu do změknutí a zhoustnutí. Podáváme s kolečky cibule a chlebem.