Nezařazeno
Kategorie: Moučník
Počet porcí: 100 - 150 kusů
Délka přípravy: 120 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
65 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
10 dkg medu
5 dkg másla
4 vejce
2-3 lžičky tlučeného koření ( kupované na perník)
2 lžíce kakaa
1-2 lžičky jedlé sody
Postup přípravy:
Zaděláme těsto, hodně a dostatečně dlouho hněteme, dáme do mikrotenu a necháme v lednici do druhého dne odpočinout (vydrží i déle). Vykrajujeme z těsta asi 3 mm silného, pečeme na pečícím papíru při teplotě 180 C asi 10 min. Hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem, perníčky jsou pak krásně lesklé.
Zdobíme polevou z bílků- bílek utřeme s moučkovým cukrem a kapkou citronu, je možné přidat trochu škrobu. Třeme, dokud není poleva hladká a lesklá. Hustotu dle potřeby- na polévání řidší, na zdobení hustší. Obarvit můžeme trochou šťávy nebo potravinářským barvivem.
Zdobíme kornoutkem z pečícího papíru nebo zdobicím perem od Tescomy.
Pokud máme k dispozici, místo polevy z bílků můžeme použít "královskou glazuru", instantní polevu, používanou cukráři, ušlehá se pouze s trochou vody.