Nezařazeno
Kategorie: Polévka
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
2 kapří hlavy, odřezky a vnitřnosti z kapra
2 mrkve
2 petržele
půl malého celeru
plátek másla
2-3 lžíce hladké mouky
cibule
bobkový list
nové koření
pepř
muškátový květ
kari
zelená petrželka
houstička smažená na másle k podávání
Postup přípravy:
Odřezky a kapří hlavy dáme vařit do osolené vody, přidáme polovinu kořenové zeleniny, jednu menší cibuli a divoké koření. Kapří vnitřnosti vaříme v trošce vody zvlášť.
Po uvaření vývar zcedíme, maso obereme, nakrájíme uvařené vnitřnosti. Zbytek syrové zeleniny nastrouháme nahrubo. Na másle zpěníme mouku, uděláme světlou jíšku a zalijeme vývarem, rozšleháme. Vložíme obrané maso z kapra a nastrouhanou zeleninu. Dochutíme špetičkou muškátového květu a kari , dosolíme a uvaříme doměkka. Nakonec polévku dozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s houstičkou opečenou na másle.